Meedoen aan slim energienet

Apeldoorn-Noord

flyer_mockup_Tekengebied 1

Iedere ondernemer is welkom

De ene ondernemer wil aftastend kennismaken en wacht eerst af. De andere ondernemer is snel overtuigd en toont veel initiatief. Natuurlijk speelt ook mee of het (vastgoed)bedrijf klein of groot is en of deze duurzame energie produceert of hiervoor plannen heeft. Meedoen zal voor de één een logische vervolgstap zijn, waar het voor de ander onbekend terrein is. Voor ieder type ondernemer zijn er mogelijkheden. Bij ons is het belangrijkste uitgangspunt dat je kunt meedoen op een manier die bij jou past.

Zie in één oogopslag waarom meedoen met slim energienet Apeldoorn-Noord het overwegen waard is. Onze infographic maakt het makkelijk om de belangrijkste info te delen met collega’s en om als naslagwerk te hebben.

Hoe kan ik meedoen?

De manier waarop je zou kunnen meedoen bepalen we in overleg met elkaar. Meedoen betekent in elk geval dat:

  • Jouw bedrijf het initiatief om een groene en onafhankelijke energievoorziening te realiseren op bedrijvenpark Apeldoorn-Noord steunt;
  • Jouw bedrijf ervoor open staat om zelf groene stroom te leveren aan het slimme energienet of juist stroom wil afnemen, nu of later;
  • Jouw bedrijf ervoor open staat om op termijn een actieve of passieve rol te spelen in de energiecoöperatie Apeldoorn-Noord (die de spelregels bepaalt van het beheer- en verdienmodel).

Onze rol, de rol van Energiehaven, is die van facilitator. Wij zorgen ervoor dat alles geregeld wordt, ook als je misschien minder tijd tot je beschikking hebt dan je zou willen. Dit doen we nu als initiatiefnemer en straks in de rol van ESCo (energie serviceorganisatie). De ESCo ondersteunt en ontzorgt de Energiecoöperatie.

Wil je weten wat voor elkaar kunnen betekenen?

Voordelen slim energienet

Kies ook voor:

Grote leveringszekerheid van stroom

Doordat de landelijke netten steeds verder overbelast raken, is het risico op storingen en daarmee een ongewenste stop op bedrijfsactiviteiten steeds groter. Een slim energienet biedt jouw bedrijf de gewenste leveringszekerheid.

Liever slim investeren dan rekeningen betalen

In plaats van maandelijkse lasten te betalen die geen waarde toevoegen aan jouw bedrijf, kan je ook kiezen om te investeren in de productie van duurzame stroom, zoals met zonnepanelen. Dat levert eigen bedrijf en eigen planeet veel meer op.

Het beste rendement op je duurzame investering

Naast het rendement op de duurzame stroom die je opwekt en verbruikt, heb je óók rendement op de stroom die je zelf niet verbruikt. Alle opgewekte stroom krijgt namelijk een waardevolle bestemming. Een ander bedrijf verbruikt het graag.

Je eigen verdienmodel bepalen

Het verdienmodel bepaal je met elkaar. Je kunt o.a. kiezen voor een lage energieprijs of voor investeringen in duurzame voorzieningen op het bedrijventerrein. Denk aan laadpalen of aan een biodivers park met lunchtafels. Met elkaar is er veel mogelijk.

Waardeverhoging van jouw bedrijf

Door de energievoorziening van jouw bedrijf duurzamer te maken, stijgt ook de waarde van het vastgoed. De extra voorzieningen maken het park aantrekkelijker en stralen positief af op de aanwezige bedrijven.

Versterken van je zakelijke relaties

De betrokken ondernemers verenigen zich in een energiecollectief waar nuttige contacten uit ontstaan en ook leuke activiteiten worden georganiseerd. Zelfs bedrijven met weinig tijd of capaciteit kunnen meedoen.

Voorbereiden op de nabije toekomst

Investeren in duurzame energie is nodig, maar het is ook prettig om zelf de regie hierop te houden. Door nu hiermee aan de slag te gaan, hoef je later niet aan landelijk opgelegde maatregelen te voldoen.

“Wanneer de energietoevoer stopt, en dat risico lopen we steeds vaker door het overvolle elektriciteitsnet, kunnen wij ons werk niet meer doen. Daarom kiezen we voor energie-zekerheid.”

Jelwo de Boer, Vigilat Beveiliging
Deelnemer slim energienet Apeldoorn-Noord

Meedoen

Interesse?

Als je interesse hebt in slim energienet Apeldoorn-Noord, nodigen we je graag uit voor een (online) kennismakingsgesprek. Hier bekijken we samen hoe je kunt meedoen op een manier die bij jouw bedrijf past. Het gesprek is vrijblijvend en informatief.

Wil je graag op de hoogte blijven maar twijfel je nog over een kennismaking?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Wil je graag op de hoogte blijven maar twijfel je nog over een kennismaking?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Agenda

2022

Online sessie - Op inschrijving

Voorbeelden duurzame bedrijvenparken en energiecorporaties

Voor veel ondernemers zal een slim energienet nieuw zijn en kunnen zich er weinig bij voorstellen. Heel begrijpelijk en is het daarom nuttig om te zien welke bedrijvenparken al zijn verduurzaamd en hoe dit ging. Je kunt je aanmelden als je interesse hebt en bij voldoende inschrijvingen nodigen we je vrijblijvend uit voor een n.t.b. datum en tijd. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

2022

Online sessie - Op inschrijving

Kennismaken met ondernemers van slim energienet Apeldoorn-Noord

Verschillende ondernemers doen al mee met slim energienet Apeldoorn-Noord. Zij vertellen waarom zij dit doen en hoe ze het aanpakken, en beantwoorden ook graag al jouw vragen. Je kunt je aanmelden als je interesse hebt en bij voldoende inschrijvingen nodigen we je vrijblijvend uit voor een n.t.b. datum en tijd. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.