Energiehaven: op weg naar een duurzaam Bedrijvenpark Apeldoorn Noord

Energiehaven wordt een steeds bekender begrip in het Apeldoornse. De ondernemers op bedrijvenpark Apeldoorn Noord hebben zich verenigd om zelf hun eigen energievoorziening te organiseren. Een slim energienet zorgt ervoor dat zij onafhankelijk worden van traditionele energiebedrijven en energiemarkten.

Lokaal energie opwekken en lokaal gebruiken, dat is het uitgangspunt van Energiehaven. Een zogenaamde energiegrid op het bedrijvenpark moet ervoor zorgen dat de aangesloten bedrijven eigen baas worden over hun energievoorziening. Onafhankelijk van leveringsproblemen, storingen of prijsfluctuaties. De bewoners van het park bepalen zelf onderling hun kosten voor vastrecht en energie, het park is toekomstbestendig en de waarde van het vastgoed zal stijgen. Bovendien worden de onderlinge zakelijke relaties versterkt. Op dit moment is de ontwikkeling van het prototype in volle gang. De planning is dat dit prototype in december 2022 af is. Vanuit daar wordt het project opgeschaald naar de uiteindelijke grote smart grid.

Bedrijven die een actieve rol willen spelen bij het realiseren van de smart grid of vragen hebben over deelname nodigen we van harte uit om contact op te nemen via info@energie-haven.nl.