Opening slim energienet Apeldoorn Noord

Op maandag 28 juni jl. is het slim energienet op bedrijvenpark Apeldoorn- Noord feestelijk geopend door Wethouder Jeroen Joon. Er is door het samenwerkingsverband “Energiehaven” een slim energienet gerealiseerd welke per heden geopend is voor nieuwe deelnemers. Iedere ondernemer en vastgoedbeheerder op het bedrijvenpark kan meedoen. Het slimme energienet zorgt ervoor dat de deelnemers eigen baas zijn over hun energievoorziening. Het initiatief wordt gesteund door de gemeente Apeldoorn en de Ondernemersvereniging Bedrijvenpark Apeldoorn-Noord.

Over Energiehaven

Energiehaven is een samenwerking tussen meerdere partners (waaronder Ondernemersvereniging Bedrijvenpark Apeldoorn-Noord (OBAN), de Gemeente Apeldoorn, Firan, Mulder Systems, Deft Power en HVE) die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Zij hebben de eerste stap gezet richting een slim energienet in Apeldoorn. Nu nog in de rol van initiatiefnemer van het energienet en straks in de rol van “aggregator”. Ze zorgen voor slimme afstemming van vraag en aanbod van energie zodat alle deelnemers hier baat bij hebben. Ook zorgen ze voor onderhoud en beheer van relevante delen van de energie-infrastructuur. 

OBAN Apeldoorn. Foto Rob Voss – www.robvoss.nl

Eerste mijlpaal slim energienet bereikt

Het eerste project, bedrijvenpark Apeldoorn-Noord, is gestart in januari 2019. De komst van dit slim energienet, waarbij stroom lokaal wordt opgeslagen, maakt de gevestigde bedrijven onafhankelijk van traditionele energiebedrijven en geven de gewenste leveringszekerheid van stroom. Het is een uniek project dat de energietransitie versnelt voor zowel de lokale ondernemer als ook voor de bestaande- en nieuwbouw in de achterliggende wijk. Tevens is het een stap naar een duurzamer Apeldoorn. Onlangs is een eerste mijlpaal bereikt. Er wordt nu gewerkt aan energie-uitwisseling tussen de deelnemers met onder andere elektrische auto’s als opslag.  

 

Kies ook voor dit slimme energienet

Jij kan ook meedoen! Er zijn redenen genoeg waarom je mee wilt doen met dit slimme energienet. Een van de belangrijkste redenen is natuurlijk dat de leveringszekerheid van stroom gegarandeerd is. Je hebt geen last van landelijke en regionale netten die overbelast raken. Ook kies je naast het rendement op de duurzame stroom die je opwekt en verbruikt ook voor rendement op stroom die je niet verbruikt. Alle opgewekte stroom krijgt namelijk een waardevolle bestemming bij een ander bedrijf of een vorm van energieopslag. Deze deelnemers gingen je al voor: De Roo Bouw Advies, Vigilat, Van den Berg Schilders, Mulder Systems, Albert van de Scheur en vele anderen lees je hier.